Château Saint-Roch - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Château Saint-Roch

Frankrig > Languedoc/ Roussillon > Dyrkere i Roussillon
Chateau Saint Roch's 40 ha. ligger på skråningerne langs floden Agly ved foden af borgen Queribus, som var katharenes sidste tilholdssted. Slottet ligger 25 km fra Perpignan og Middelhavet. Vi er i den franske del af Catalonien tæt ved foden af Pyrenæerne. Domænet blev skabt i 1998 af Francis Guerin, som i 2001 solgte til Marc og Emma Bournazeau. I 2007 solgte de slottet igen, denne gang til Jean-Marc og Eliane Lafage, som i forvejen ejer ca. 400 ha med vinmarker omkring Perpignan.
Hver vinmark ligger omgivet af solbærbuske, figen-, granatæble-, kirsebær- og johannesbrødtræer og ind imellem marker med timian og lavendel.
Jordbunden er ren skifer på en base af limsten og markerne ligger i en højde af 120-370 meter. Druerne høstes ved håndkraft og der sorteres i tre omgange, første gang en "grøn" høst, hvor der tyndes ud i drueklasserne, derefter udvælges kun de bedste druer ved selve høsten og til sidst sorteres druerne igen ved ankomsten til kælderen. Udbyttet for slottets topvine ligger på 20-30 hl/ha.
"Chimères", som Robert Parker giver 91 point, er et rigtig godt køb. Det er en mørk og kraftig vin, med kirsebær, blommer og hindbær, men også en svagt strøg af jod i duften. I munden er den fyldt med frugt, men også moden tannin, der lover godt for en lagring på 5 år. Vinene er igen i foretningerne i Danmark. Selv har jeg fundet dem i Superbrugsen, men til helt andre priser end før, selv på tilbud. Chimères koster nu 100 kr på tilbud (170kr.) og Kerbuccio (topvinen) koster 175kr (260kr.)
Tilbage til indhold