Dom. J.M. Wassler - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Dom. J.M. Wassler

Frankrig > Alsace > Dyrkere i Alsace
Hvad gør man, når man er på jagt efter en ægte Alsasisk Pinot Noir rødvin, og hvert andet hus i den lille bys hovedgade rummer en vinbonde, ivrig efter at sælge sine vine? Når tiden er knap og der der ikke er tid til at besøge dem alle, så er der ikke andet at gøre end at håbe på, at Guide Hachette har nogle gode forslag. Her er i Nothalten anbefaler guiden Domaine J.M. Wassler og deres Pinot Noir Selection "Z", så det var denne vingård, der blev besøgt.
Vingården, der er på 8,5 ha., drives i dag af 3. generation, Fabrice Wassler, og siden han tog over i 2001 er udvalget af vin steget fra de obligatoriske 7 til over 20, heriblandt den omtalte Pinot Noir Selection "Z". "Z" står for Zotzenberg, en Grand Cru mark. Men da Pinot Noir ikke er en Grand Cru drue i Alsace, er det ikke tilladt at skrive navnet på etiketten. Vinen er en ægte rødvin, og ikke bare en lidt mørkere rosè, en dejlig vin med solbær, blåbær og krydderier i duften. En afbalanceret vin med tannin nok til at sikre flere års lagring. Prisen er yderst rimelig.
Vi smagte også Cuvée Lea Pinot Auxerrois "Nature", en "naturvin" vinificeret uden svovl, uden den store indblanding fra vinbonden og derefter lagret på egetræsfade i 12 måneder. Jeg er ellers ikke den store tilhænger af den nye dille med naturvin, jeg har svært ved at forstå, hvorfor man pludselig skal opfatte det positivt med eddikestik og oxidering, men måske er der af og til noget om snakken. I hvert fald var Cuvée Lea en lækker vin smagt på stedet, fyldig med masser af frugt, ferskner og abrikoser og uden at være udtørret af den lange fadlagring.  Jeg har nu smagt to af disse vine herhjemme. De var ret forskellige, med et heftigt bundfald, stadig gode vine men en del anderledes end hos producenten, så min konklusion vil nok være, at naturvine skal drikkes på stedet.
Vinene fra Domaine Wassler forhandles i Danmark af Møllegårdens Vinimport i Ringe og Walmar Vine i Aarup
Tilbage til indhold