l'Oratoire Saint Martin - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

l'Oratoire Saint Martin

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Cairanne > Dyrkere i Cairanne
Dette domæne, der drives af to brødre, Fréderic og François Alary, er et af de mest anerkendte af de selvstændige dyrkere i Cairanne. Det har tilhørt familien siden 1692 og har nogle af de bedste jorde i Cairanne, stejle marker i La Montagne. De fleste vinstokke er meget gamle, fra 60 til over 100 år og høstudbyttet er meget lavt, under 30 hl/ha. Domænet adskiller sig fra de fleste andre ved en meget høj procentdel af Syrah og Mourvedre.
Husets topvin "Haut Costias" kommer fra de mest stejle marker med de ældste vinstokke, denne vin har jeg desværre ikke smagt, den laves kun i små mængder og bliver hurtigt udsolgt.
Men "Reserve des Seigneurs", lavet på 20% Grenache, 60% Mourvedre og 20% Syrah med en alder af 65 år, lagret 2 år på egetræsfade og "Cuvée Prestige", lavet på 60% Grenache og 40% Mouvedre fra 100 årige vinstokke med et udbytte på under 20 hl/ha er flotte vine, mørke og tætte med en duft af mørke frugter, læder, peber og lakrids. Husets vine er økologisk dyrkede. Vinene fra Domaine Oratoire St. Martin importeres af Bichel Vin.
Tilbage til indhold