Baden - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Baden

Tyskland > Baden
Tysklands længste vinområde. 400 km langs Rhinen – fra Bodensøen til Heidelberg.
Baden er Tysklands 3. største vinregion og har et højt antal af vinkooperativer, som har fået en del af »æren« for den svingende kvalitet fra området. Men flere af disse kooperativer, sammen med flere og flere selvstændige vindyrkere er medvirkende til en højere og højere kvalitet gennem højere standard i vinmarkerne og et markant lavere hektarudbytte.
Baden er ligeledes Tysklands sydligste og også én af de varmeste vinregioner, og bliver kaldt for tysklands "Bourgogne". Her dyrkes nemlig druetyperne fra den burgundiske Pinot-familien, primært Pinot Noir, Pinot Gris og Pinot Blanc. Faktisk dyrkes Pinot-druer på halvdelen af alle marker i Baden, og da halvdelen af Tysklands areal med Pinot Noir findes i Baden, er regionen også vigtig for druen internationalt set.
Den meget varme og sol giver Baden noget, der minder om et Middelhavsklima. Samtidig beskyttes det langstrakte Badenområde af bjergene Odenwald, Schwarzwald og Vogeserne i Frankrig De omkringliggende bjergkæder sørger for sommerregnen. Baden er da også kendt som ét af verdens bedste områder at dyrke vin i – netop på grund af kombinationen af regn og varme.
Jordbunden er meget forskellig i de 400 km, som vinområdet strækker sig. Fra istidens aflejrede morænegrus over kalksten, ler og mergeljord til store områder med vulkansk jordbund.

Tilbage til indhold