Domaine Combe Juliere - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Domaine Combe Juliere

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Rasteau > Dyrkere i Rasteau
Robert Laurent bryder sig ikke meget om Syrah, så derfor laves hans Rasteau vine kun på Grenache tilsat en smule Mourvedre og Carignan. Selv i vanskelige årgange som 2013, hvor Grenache havde problemer med blomstringen, laver han sine vine med samme druesammensætning, og må derfor finde sig i et mindre udbytte. Dog laves der i vanskelige år ikke noget af luksus cuveen "Cuvée Aimé". Syrah druerne fra hans marker bruges kun i gårdens Côtes-du-Rhône, som forøvrigt er udmærket, eller sælges til kooperativet eller negociant.
Robert Laurent overtog i 1994 ansvaret for familiens 40ha i Rasteau og Côtes-du-Rhône. Indtil 1999 blev hele produktionen som hidtil afsat til kooperativet, men derefter begyndte han selv at vinificere, først i lejede kældre i Vaison-la-Romaine, men i 2003 overtog Robert Laurent hus og kældre fra et nedlagt vinhus. Vinkældrene havde da stået ubrugte hen i mange år. Første årgang af egen produktion i egne kældre var 2004.
Vingårdens 40 ha er fordelt på 60% Grenache (heraf en parcel med 100 årige vinstokke), Mourvedre 15%, Carignan 15% og Syrah 10%. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 60 år. Vinene gærer og lagrer på betontanke, gæringsperioden er lang, minimum 20 dage.
Domaine Combe Julière producerer 5 forskellige vine, en udmærket Rosé, en Côtes-du-Rhône, en Rasteau Vin Doux Naturel (sød dessertvin) samt to Rasteau vine. Husets almindelige Rasteau er en imponerende vin, selv i mellemårgange som 2011 /13 og 14. Den er mørk og tæt, blød og fyldig, med en duft af kirsebær og skovjordbær. En struktureret vin med en lang eftersmag. Desuden laves meget få flasker i gode årgange af en luksus Rasteau "Cuvée Aimé", som smager helt fantastisk, men som hurtigt bliver udsolgt. Halvdelen af produktionen sælges stadig til kooperativet.

Sidste Nyt! Robert Laurent er netop blevet valgt som Borgmester i Rasteau.
Tilbage til indhold