La Vinsorbraise - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

La Vinsorbraise

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Vinsobres > Dyrkere i Vinsobres
Jeg mødte helt tilfældigt Romain Corbin på kooperativet La Vinsorbraise i Vinsobres. Jeg var gået derind for om muligt at få nogle oplysninger om Domaine Le Pré Neuf, og der stod manden selv ved kassen. Jeg fik så hele historien om hans domæne, og han præsenterede stolt "sin vin", kooperativets eneste økologiske vin "l'Origine".
La Vinsorbraise er den alt dominerende vinproduktør i Vinsobres, ca. 70% af al vin fra appellationen laves her og kooperativets ønologer følger nøje producenternes arbejde i vinmarkerne for at opnå den højeste kvaltitet.
Jeg plejer normalt ikke at være den helt store tilhænger at vine fra kooperativer, jeg foretrækker normalt vine fra (små) selvstændige producenter, men har dog fundet mange gode vine fra kvalitetsbevidste kooperativer, deriblandt kooperativerne i Cairanne og Vinsobres. Jeg kan derfor ikke udtale mig om ret mange af produkterne fra la Vinsorbraise, men i hvert fald to af vinene faldt i min smag, den før omtale "l'Origine", lavet på 56% Grenache, 36% Syrah og 8% Mourvedre, en vin præget af modne mørke frugter, lidt lakrids og peber samt den mere tanninholdige, mørke "Diamant Noir", lavet på 60% Grenache og 40% Syrah. Da Vinsobres både er højtliggende og ligger længere mod nord en de fleste andre Rhône appellationer er vinene præget af en større andel af Syrah end normalt. Forhandles af verupvin.biz
Tilbage til indhold