Fontanafredda - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Fontanafredda

Italien > Piemonte > Vine fra Piemonte
Storproducent af Piemontevine. Det tidligere kongelige jagtslot blev i 1858 af Kong Victor Emmanuel af Sardinien (senere det samlede Italiens første konge) givet til sin elskerinde "la Bela Rusin" som samtidig blev udnævnt til grevinde af Mirafiori og Fontanafredda. Fontafreddas historie som vinproducent blev startet i 1878 af deres søn, greven af Mirafiori.
I dag er slottet en af de største producenter af Barolo vine med 85 ha. i flere af de bedste områder, herunder to Cru vine, Lazzarito Mirafiori og Vigno la Rosa, men også med marker i fleste andre distrikter i Piemonto, bl.a. Barbaresco, Asti, Langhe etc.
I løbet af 1970'erne og 80'erne blev vinene fra Fontanafredda regnet som korrekte, men ikke videre spændende, men i dag har ejerskifte bragt store forbedringer. Mit kendskab til Fontafredda stammer især fra deres basis Barolo, en dejlig og relativ letdrikkelig Barolo, som efter lidt luft er både velsmagende og struktureret og deres Barolo Serralunga, som er mere tanninrig og hård, men som efter flere års lagring åbner sig med kirsebær, violer, menthol og tobak i smagen. Begge vine forhandles af Coop, som ofte har dem på tilbud til mere menneskelige priser end normalprisen.
Tilbage til indhold