Domaine du Manoir - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Domaine du Manoir

Frankrig > Alsace > Dyrkere i Alsace
Manoir betyder herregård, og bygningen, der ligger mellem floden Fecht og den stejle skråning Letzenberg, ligner da også med sit tårn en lille herregård. Domaine du Manoir blev i 1979 købt af familien Thomann, men der forestod et større arbejde før der kunne produceres vin fra markerne, der sidst havde været dyrket i 1914, da de blev ødelagt af den tyske hær. Familien byggede selv muren (af de lokale kaldet den kinesiske mur) omkring deres del af skråningen, kaldet Clos du Letzenberg.
Det er lidt af en oplevelse at besøge Domaine du Manoir. Her er ikke noget smagelokale, ej heller en forretning. I stedet blive man bænket i kaminhjørnet i den store spisestue, og det er her smagningen foregår. Vi har været begejstrede for deres Pinot Noir Barrique Clos du Letzenberg siden vi første gang fik den på en lokal restaurant i Ingersheim, og det er da også på de lokale restauranter, man har størst chance for at smage vinen, da den næsten altid er udsolgt fra domænet. Deres ikke-fadlagrede Pinot Noir er dog fuldstændig den samme vin, bare uden fadlagring, og den sælges til en yderst rimelig pris. Vore andre favoritter fra domænet er deres Riesling Clos du Letzenberg, og en tør (hurra for det!) Pinot Gris Clos du Letzenberg "Cuvée Victoria", der lagres på barrique i 10-12 måneder.
Heller ikke denne gang lykkedes det os at købe nogle flasker af den fadlagrede Pinot Noir, men det lykkedes os da at få en enkelt flaske med hjem, da indehaveren af den udmærkede restaurant Le Sot l'y Laisse i Ingersheim forærede os en flaske den sidste aften vi spiste der. Tusind tak.

Tilbage til indhold