Domaine Beau Mistral - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Domaine Beau Mistral

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Rasteau > Dyrkere i Rasteau
Domaine Beau Mistral er et gammelt familiedomæne og Jean Marc Brun, der overtog i 1987, er 6. generation. I 1988 begyndte han selv at aftappe sine vine, der før var solgt til negocianter. Domænet er på 25 ha., de fleste vinmarker ligger på de bedste skråninger og mange vinstokke har en imponerende høj alder, nogle marker er over 100 år. I 1999 flyttede man fra de gamle kældre på byens torv til nybyggede kældre i vinmarkerne lidt uden for byen.
Domaine Beau Mistral laver, foruden Vin de Pays og Côtes du Rhône vine, fire forskellige cuvéer af Rasteau vine, alle af høj kvalitet, bl.a. giver Robert Parker 90 point til "Selection Vieilles Vignes" 2009. Husets billigste Rasteau er "Cuvée Séduction", der laves på Grenache, Syrah, Mourvedre og Cinsault, blandingsforholdet varier med årgangen. Dette er en god introduktion til Rasteau, og den lever op til navnet. Næstre trin op leveres af "Sélection Vieilles Vignes", lavet på 60% Grenache, 30% Mourvedre og 10% Syrah fra udvalgte gamle vinstokke. 25% af vinen lagres i barriques. Dette er en mørk og kraftig vin med duft af kirsebær, solbær og garrigues, men også med en del tannin, som kræver et par års lagring for at blive integreret.
Næste vin er "Saint Martin" fra navngivet vinmark med gamle vinstokke på mellem 60 til 90 år. Laves af 45% Syrah, 45% Grenache og 10% Mourvedre. Dette er en meget kraftig og mørk vin med duft af solbær, lakrids og violer. Kræver lagring. Endelig er der husets topvin "Cuvée Florianaëlle", opkaldt efter Jean Marcs to børn. Laves på 70% Grenache, 20% Mourvedre og 10% Syrah fra meget gamle vinstokke med et udbytte på under 20 hl/ha. Vinen lagres på barriques med bâttonage (omrøring af bundfald) Dette er en intens, kraftig men også blød og elegant vin, der ifølge producenten kræver at blive åbnet 4 timer før den skal drikkes.
Niels Lillelund skriver om Domaine Beau Mistral i sin nye bog "Vinene fra Rhône". "En ny stjerne på himlen, der producerer terroir-tro, koncentrerede, saftige, men dog en anelse polerede vine....."

Tilbage til indhold