Cuvée de l'Hospice - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Cuvée de l'Hospice

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Châteauneuf-du-Pape > Dyrkere i Châteauneuf
Hvert år, når høsten i Châteauneuf-du-Pape er i fuld gang. kører to mand rundt til de forskellige vinbønder for at indsamle årets donationer til det lokale Hospice (plejehjem/aldersdomshjem), Residence Prosper Matthieu.
Ca. 80 vindyrkerer har siden 1973 doneret, ikke penge, men del af deres druehøst til dette gode formål. Der doneres druer i forhold til den forventede høst og i forhold til vingårdens størrelse, og druerne der doneres er fuldmodne druer i bedste kvalitet. Druerne køres derefter til kældrene på Ogiers Domaine de l'Oratoire du Pape, hvor druerne vinificeres og vinen lagres på egetræs foudres i et år før vinen aftappes.
Vinhuset Ogier står for distributionen og hele fortjensten ved salget går ubeskåret til, ikke til driften af Hospicet, men til bebeoernes velfæld. Den første høst i 1973 gav 27180 flasker, og udbyttet er ikke blevet mindre siden da, selvfølgelig afhængig af årgangen. Sidste år financerede salget en stor swimmingpool til beboerne. Vinen er en udmærket Châteauneuf-du-Pape, der lokalt kan købes hos Vinadea, Châteauneufs vindyrkerforenings udsalg midt i byen. Prisen for en flaske er pt. €25.
Tilbage til indhold