Domaine Hautes Briguieres
Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Ventoux > Dyrkere i Ventoux
Domaine Les Hautes Briguières har været i familien Rimberts eje i 150 år, og i det meste af den tid dyrkede man, ligesom de fleste andre gårde i Ventoux, druer, oliven, kirsebær og andre frugter. Nogle af druerne blev sendt til vinkooperativet, og andre blev solgt som spisedruer (mest Muscat) på markedet sammen med kirsebær, oliven osv. Det var først da Francois Rimbert kom til i 2000 det blev besluttet at udnytte gårdens gode beliggenhed 360m oppe på en lille høj ved foden af skråningerne syd for Mont Ventoux. Den sydvendte position giver sol og varme om dagen og højden giver kølige nætter, hvilket giver friskhed i vinen, og især er godt for Syrah. Store dele af gårdens produktion blev omlagt til vindyrkning, nye vinstokke blev plantet og flere marker blev købt, så gården i dag har 15 ha. vinmarker. Der blev bygget kældre med termoregulerede ståltanke til gæring og betontanke til lagring, ligesom man også anskaffede både egetræs barriques og foudres. Man har mange gamle vinstokke, og høsten foregår manuelt.
i dag laver vingården 6 forskellige vine, 2 hvide, begge på 100% Viognier, som høstes af flere omgange tidligt om morgenen for at bevare friskheden. Den ene hvide er tør og den anden er en sød dessertvin, lagret et år på barriques. Desuden laves en prisbelønnet Rosé d'une Nuit på 40% Cinsault, 30% Mourvedre, 20% Syrah og 10% hvid Clairette. Syrah laves efter "Saigneée" metoden (frit løb) i en nat, de andre druer presses og blandingen lagrer i 15 måneder "sur lie" for ekstra fylde. Sidst, men ikke mindst, laves 3 røde vine Élegance på 60% Grenache, 30% Syrah og 10% Carignan, dernæst Prestige på 60% Grenache og 40 % Syrah fra gamle vinstokke, lagret i 8 mdr på barriques og tilsidst husets topvin Plénitude på 90% Syrah og 10% Grenache fra gamle vinstokke med lavt udbytte (28 hl/ha), håndhøstet af ekstramodne druer og lagret på foudres i 9 mdr. Denne vin laves kun i gode år. Det er mørk og kraftig vin med duft af mørke druer og en anelse lakrids, det er en vin, der har godt af lidt lagring, og den bør også dekanteres i hvert fald en times tid før den skal drikkes, men så får man også en blød og afrundet vin, som er en fornøjelse at drikke!