Château de Ruth - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Château de Ruth

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Châteauneuf-du-Pape > Dyrkere i Châteauneuf
Det kan måske virke lidt forkert at medtage et 110 ha. stort vinslot i Côtes-du-Rhône under Châteauneuf-du-Pape. Men Vincent Moreau, den tidligere ejer af Domaine Galuval i Cairanne, købte i 2009 1,2 ha. i Châteauneuf-du-Pape med meget gamle vinstokke, og hans første årgang i 2009, blev solgt som Domaine Galuval "Cuvée Emile" Det drejer sig om en vin lavet på 100% Grenache, med et udbytte på 27 hl/ha, som er lagret 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 20% er nye. Jeg smagte vinen ved et besøg på Domaine Galuval,  og efter min mening er der tale om en rigtig flot Châteauneuf med duft af mørke frugter, chokolade og lakrids, en fyldig vin med masser af blød frugt. Det anerkendte franske vinmagasin La Revue du Vin de France havde den med mellem de 50 bedste Châteauneuf-du-Pape og gav den 17 point ud af 20. Godt klaret for en første årgang!
I 2010 købte Vincent Moreau så det nedslidte Château de Ruth i Sainte-Cecile-des-Vignes af arvingerne til den legendariske Gabriel Meffre, og "Cuvée Emile" fik navneforandring til Château de Ruth "Cuvée Emile". For at finansiere købet af det store slot måtte Vincent Moreau hen ad vejen sælge markerne i Cairanne fra, men nu skulle kræfterne lægges i Château de Ruth. Vinene herfra er blevet rigtig gode under Vincent Moreau. Der laves en rød og en hvid Côtes-du-Rhône og en rød og en hvid Côtes-du-Rhône Villages "Grande Selection". Jeg har smagt både den røde og den hvide i flere årgange, og der er tale om nogle rigtige gode vine, der vinder ved let lagring.
Det bliver spændende at se, hvad Vincent Moreau kan få ud af Château de Ruth. Der forestår i hvert fald et stort arbejde med omlægning og nyplantning af det store hav af vinmarker. Vinene forhandles af Sigurd Mûller Vinhandel
Tilbage til indhold