Domaine Gigondan - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Domaine Gigondan

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Saint-Pantaléon-les-Vignes > Dyrkere
Vingården har tilhørt familien i 7 generationer, men det var først i 1980 at den nuværende ejers fader byggede egne kældre og startede som selvstændig producent. I dag ejes gården af Bruno Gigondan og hans kone Nanda. Gården er i dag på 34 ha, med marker i Saint-Pantaléon-les-Vignes, Valréas og Côtes-du-Rhône. Domaine Gigondan er den eneste selvstændige vingård i Saint-Pantaléon-les-Vignes. Alle vine, der markedsføres under eget navn, dyrkes med helt traditionelle metoder, hvilket indebærer at alt markarbejde udføres helt uden maskiner, vinstokkene beskæres så lidt som muligt, og der bruges ingen kemikalier. Man arbejder delvist økologisk og er tilhængere af Hydra Agly metoden, som går ud på at indsamle og demineralisere regnvand til brug i vinmarkerne. Selve høsten foregår ved håndkraft ved fuld modenhed af druerne, som afstilkes og gærer i 10 dage ved lav temperatur. Den færdige vin lagrer derefter på tank i 18 måneder. Der bruges ikke træ. Vinmarkerne omgives af lavendelmarker.
Vingården dyrker også vine, der er beregnet til salg til kooperativer og vinkøbmænd, her foregår det meste arbejde dog ved hjælp af maskiner.
Min kendskab til husets vine strækker sig kun til de to vine fra Pantaléon-les-Vignes, deres traditionelle Saint-Pantaléon Côtes-du-Rhône Villages, som laves på 70% Grenache, 20% Mourvedre og 10% Syrah, en vin jeg nok fik drukket lidt for tidligt, den var endnu lidt rå. Helt anderledes positivt var bekendtskabet med husets topvin "Grande Réserve". Her er tale om en vin på 100% Grenache fra vinstokke med en alder på 90-100 år og fra de bedst beliggende terrasser. En fyldig, blød og lækker vin, der var en fornøjelse at drikke. Vinene fra Domaine Gigondan kan købes gennem Kobaj

Tilbage til indhold