Domaine Eddie Ferraud - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Domaine Eddie Ferraud

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Châteauneuf-du-Pape > Dyrkere i Châteauneuf
Domaine Eddie Feraud ligger lige midt i Châteauneuf-du-Pape by, lige ved siden af Domaine de Pegau, som ledes af kusinen Laurence Feraud. Udenfor bliver man budt velkommen af en meget krumbøjet  (mekanisk) vinbonde, komplet med baret og Gauloise. Dette er ikke noget selvportræt, selvom man godt kunne få den tanke når man ser de trange arbejdsforhold på domænet. I den snævre gård ser man åbningerne til de underjordiske gæringstanke, og fra smagelokalet går en stejl trappe (pas på hovedet!) ned til lagringskælderen med de gamle træfade. Træfadene er købt i 1954 og har en fortid som ølfade på et schweizisk bryggeri. Der er det specielle ved fadene, at man ikke kan komme ind og rengøre dem, så tricket er at sørge for, at de aldrig står tomme. Derfor fyldes den nye årgang i straks efter at den gamle er tappet på flaske.
Med disse ikke særlig strømlinede produktionsmetoder kunne man jo godt få den mistanke, at vinen måske ikke er den allerbedste, men tværtimod, her er en Châteauneuf i den traditionelle stil, fyldig og kraftig, kompleks og med et lang liv foran sig. Vinen roses da også både i "Revue du Vin de France" og "Guide Hachette".
Fra 2012 er domænet overtaget af Eddie Ferauds søn, Yannick, som er flyttet ind i beboelsen, men farmand er flyttet ind i et nybygget hus lidt uden for byen, hvor der er bygget nye gæringstanke til vinen fra de 5 ha. Husets eneste vin, den røde Châteauneuf, er også blevet suppleret med  en specialcuvée, "Cuvée des Raisins Bleus" lavet på Grenache fra ældgamle vinstokke fra et højtliggende plot, hvor druerne modner før de andre. Prisen på Domaine Ferauds røde Chateauneuf ligger i den rimelige ende.
Vinen forhandles af Grapeshop.
Tilbage til indhold