Domaine Serguier - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Domaine Serguier

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Châteauneuf-du-Pape > Dyrkere i Châteauneuf
Selvom dette domæne ligger midt inde i Châteauneuf-du-Pape by, kan det være svært at finde! Her er intet af det, der ellers præger de mange domæner og udsalgsteder i byen: store skilte, lys og glasfacader, lokkende skilte med tilbud (gode eller mindre gode) og udstilling af flasker til salg. Her er bare en beskeden dør med domænets navn ved siden af en stor blå garageport.
Inden for døren bliver man mødt af den sympatiske Daniel Nury, oldebarn af Hippolyte Serguier, som grundlagde vingården i 1900. I 1993 overtog Daniel Domaine Serguier efter jorden i næsten 30 år havde været lejet ud. (PS. Husk at få en aftale om besøg - Daniel Nury er ene mand på vingården og derfor ikke altid at finde i smagelokalet.) Gennem det diminutive smagelokale kommer man videre ind i fadlagningskælderen, som oprindelig var kælder under de gamle bymure. Disse kældre må kunne tilfredsstille enhver vinromantikers drøm om et "ægte" vinkælder. Vingårdens andre lokaler, gæringstanke og flaskelager ligger på den modsatte side af gaden.
Vingården er på knap 7 ha fordelt på 13 parceller over hele Châteauneuf-du-Pape. Desuden råder man over ca. 2 ha. i Lirac, som ikke er i produktion endnu samt 2,5 ha. Côtes-du-Rhône, hvor første årgang, 2015, netop nu er på flaske.
Domaine Serguier producerer tre forskellige Châteauneuf, en Blanc på 40% Grenache Blanc, 40% Clairette og 20% Bourboulenc, samt to røde: en Tradition, lavet på ca. 80% Grenache Noir, 10% Mourvedre, 5% Cinsault iblandet nogle få procent af de andre druer, der er tilladt i Chateauneuf. Vinen lagres i 18 mdr. på demi-muids og brugte barriques. Vinene får et minimum af behandling under lagringen, her er ingen kemi og ingen filtrering. Desuden laves ca. 1000 flasker af husets luksusvin "Revelation". Den laves på 90% Grenache fra de ældste vinstokke, 5% Mourvedre og 5% andre druer. Denne vin lagres mindst 18 mdr. på barriques, heraf en del helt nye. Begge vine er bløde og elegante med mørke frugter, de er dejlige at drikke nu, men vinder ved lagring i 5, måske op til 10 år. Begge vine sælges til yderst rimelige priser (for Chateauneuf)
Vinene fra Domaine Serguier forhandles i Danmark af Vin & Druen i Faxe samt enkelte afdelinger af Meny.
Tilbage til indhold