Domaine Rose Dieu - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Domaine Rose Dieu

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Plan de Dieu > Dyrkere i Plan de Dieu
Selvom vi havde en aftale, hvilket er nødvendigt, da Damien Rozier er ene mand på vingården, som derfor ikke er gearet til at modtage tilfældige forbipasserende gæster, var det ikke helt uden problemer at finde Domaine Rose Dieu. Adressen på hjemmesiden er forkert (den rigtige er Chemin de Sainte Cecile i Travaillan), og Google Maps er heller ikke den store hjælp, da de også placerer domænet helt forkert, men ved hjælp af en hjælpsom lokal dame, der beredvilligt kørte forrest, lykkedes det til sidst.
Domaine Rose Dieu er et forholdsmæssigt nyt domæne, bygget op fra grunden af Damien Rozier, som startede i 2002 med kun 2,5 ha. med gamle vinstokke, som han i dag har udvidet til ca. 35 ha., det meste på Plan de Dieu, men også en lille smule i AOP Cairanne. Damien Rozier søger at bevare så mange som muligt af de gamle vinstokke, da de i følge ham producerer den bedste frugt og det bedste udtryk for terroiret.
Vi smagte her på domænet de bedste vine fra Plan de Dieu, jeg endnu har smagt, vine med fylde, frugt, charme og personlighed, vine man bare har lyst til at drikke. Af de røde vine smagte vi først en dejlig umiddelbar Côtes du Rhône, så en Plan de Dieu Tradition, lavet på 70% Grenache, 20% Syrah og 10% Mourvedre og til sidst en Plan de Dieu Vieilles Vignes, lavet på 90% Grenache fra meget gamle vinstokke (90+ år) samt 10% Mourvedre. Denne vin lagres på 3 år gamle egetræsfade i 14 mdr. Der var lidt uenighed om, hvilken af de to Plan de Dieu, der var den bedste, nogle fandt, at Vieilles Vignes var lidt for glat og tæmmet og foretrak det lidt større bid i Tradition. Men der var stor enighed om, at her var nogle rigtig gode vin. Damien Rozier laver også en Secret de Syrah på 100% Syrah, lagret på barriques i 12 mdr. Denne vin smagte vi ikke, men vi fik foræret en flaske, som vi så kan smage derhjemme i fred og ro.

Tilbage til indhold