Domaine Grand Nicolet - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Domaine Grand Nicolet

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Rasteau > Dyrkere i Rasteau
Efter at have læst anmeldelse af dette domænes vine i Guide Hachette var vi ikke i tvivl om at det var et besøg værd. Så vi drog afsted, ganske vist uden at have fået en aftale. Det var ikke nogen god idé, for det viste sig at der kun var åbent for besøgende mellem 9 og 12 om formiddagen. Da dette ikke passede ind i vores planer, var vi henvist til at smage vinene på turistkontoret, Rasteau Bienvenue, på torvet i Rasteau. Her kan man smage og købe alle vine fra Rasteau (næsten) til samme pris som på vingården.
Domaine Grand Nicolet er en af de ældste vingårde i Rasteau. De første vinplanter blev plantet i 1876 og i 1926 etablerede man her de første private kældre i Rasteau. I dag råder man over 30 ha. i Rasteau og Côtes-du-Rhône.
Jeg har indtil nu smagt deres rigtig gode Côtes-du-Rhône og deres super Rasteau "Vieilles Vignes". Grand Nicolet laver vine i den traditionelle Rasteau stil, kraftige, bløde, lidt rustikke men afrundede og virkelig velsmagende. Prismæssigt hører de til i den mere moderate ende af Rasteaus vine, så her nogle gode køb at gøre. Vinene dyrkes økologisk, dog uden at være certificerede. Vinene fra Domaine Grand Nicolet forhandles i Danmark af bl.a. Oxholm vin og Degustation.
Tilbage til indhold