Mourre du Tendre - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Mourre du Tendre

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Châteauneuf-du-Pape > Dyrkere i Châteauneuf
Kører man mod nord ud af Courthézon ad Route de la Plaine kører man op ad en bakke. Denne bakke, kendt som Mourre du Tendre (provensalsk for Kærlighedens bakke) er dækket af et hav af vinstokke, og ved foden af bakken finder man da også en vingård, Château du Mourre du Tendre. Château Mourre du Tendre er en af de nyere vingårde i Châteauneuf-du-Pape, dvs vingården er gammel og ejeren Paul Verité-Paumel er 7. generation på gården, men det var først i 1988 man begyndte at markedsføre egne vine, før da blev hele produktionen solgt til negociant. Vingården hører ikke til de største, alt i alt dækker den ca. 9 ha, fordelt på 2 ha Châteauneuf-du-Pape, ca. 5,5 ha Côtes-du-Rhône med gamle vinstokke fra marker lige uden for appellation Châteauneuf, samt nyanskaffede (2015) 1,5 ha i Côtes-du-Rhône Villages, Plan de Dieu, med meget gamle vinstokke (70-90 år).
Vingården producerer i dag 2 forskellige Châteauneuf-du Pape, 2 Côtes-du-Rhône Villages samt 1 Côtes-du-Rhône. Fælles for alle er, at druerne er håndplukkede og grundigt sorteret ved ankomsten til vineriet. Druerne knuses ikke, med gærer i hele klaser med stilke, macerationstiden er ret lang og lagringen foregår udelukkende i ståltanke i 2 til 3 år inden aftapning på flaske.
Jeg har endnu ikke smagt mig igennem hele vingårdens sortiment (ovenstående 5 plus en rosé og en hvid Côtes-du-Rhône), men den vin der indtil nu har gjort størst indtryk er Côtes-du-Rhône Villages, Plan de Dieu Cuvée Jaques Paumel. Denne vin laves på 70% Grenache og 30% Mourvedre (+ en lille smule Cinsault) fra 70-90 år gamle vinstokke. Macerationen tager 30 dage, derefter lagres vinen 24 mdr på ståltanke og derefter 6 mdr på flaske før den er klar til salg. Det er en mørk og aromatisk vin med duft af lakrids, røde frugter og eau de vie de fruits. En vin der ligger tæt på en pæn Châteauneuf, med en meget fin pris/ kvalitet. Côtes-du-Rhône Villages Cuvée Vieilles Vignes, lavet på 80% Grenache og 20% Mourvedre med en alder på 65-75 år., lagret 30 mdr på ståltanke og 6 mdr på flaske, byder også på et godt glas vin. Vinen minder temmelig meget om den foregående, måske en anelse lettere og mindre fyldig.
Vinene forhandles af Andrup Vin
Tilbage til indhold