Dom. du Galet des Papes - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Dom. du Galet des Papes

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Châteauneuf-du-Pape > Dyrkere i Châteauneuf
Domaine du Galet des Papes drives af meget sympatiske Hélène og Jean-Luc Mayard. Jean-Luc Mayard er 5. generation på dette domæne, som kan føre sin historie tilbage til Napoleon III's tid. Datteren Blandine er efter en 7-årige vinuddannelse, både teoretisk og praktisk, netop vendt  hjem til domænet og er nu ansvarlig for produktionen.
Domænet hed tidligere Domaine Roger Mayard et Fils, men tog  i 1990 navneforandring til Domaine du Galet des Papes ("pavernes rullesten"). Det skader nok ikke salget at hedde noget med pave, vatikan eller helgennavn i Châteauneuf-du-Pape. Vingården er på 13 ha. Chateauneuf, heraf 1 ha med grønne druer, samt en mindre parcel Côtes-du-Rhône.
Der lavet en hvid og to røde Châteauneuf'er. En traditionel fremstilling  uden afstilkning og lagring i 6-12 måneder på gamle foudres  giver store og kraftige vine. Siden 2006 lagres ca. 10 af vinene i nye egetræsfade.  "Tradition" laves på 80% Grenache samt små andele af Syrah, Mourvedre, Cinsault og Vaccarése, gennemsnitsalderen på vinstokkene er ca. 50 år. "Cuvée Vieilles Vignes" laves på 60% Grenache, 30% Mourvedre og 10% Syrah som kommer fra vinstokke med en alder på 70-100 år. Begge vine er mørke, kraftige vine, runde og velafbalancerede med bløde tanniner og duft af solbær, krydderier og lakrids, men med en prisforskel på kun ca. € 4 giver "Vieilles Vignes" mest valuta for pengene.
Vinene kan købes i domænets nye vinbutik midt i Châteauneuf-du-Pape by lige over for den store parkeringsplads på Avenue Baron le Roy.
Tilbage til indhold