Dom. Le Prieuré des Papes - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Dom. Le Prieuré des Papes

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Châteauneuf-du-Pape > Dyrkere i Châteauneuf
Ny ejer og nyt navn. Domaine la Millière omdøbes til Domaine Le Prieuré des Papes. Vingården ligger i det allernordligste Châteauneuf-du-Pape, lige på grænsen til Orange. Vingården er på 27 ha., hvoraf 15 ha. er Châteauneuf beliggende lige omkring vingården, og resten er 8 ha Côtes-du-Rhône Villages og 4 ha. IGP Orange. Markerne ligger på skråninger og terrasser og er dækket af rullesten (galet) og kalksten. Vinstokkene er meget gamle, op til 100 år, så de fleste vine er Vieilles Vignes. Vingården er dyrket økologisk siden 2014.
Vingården har været ejet af flere generationer af famlien Arnaud siden 1940, men er netop blevet solgt til et selskab ledet af Isabelle Strasser, et selskab der i forvejen ejer en vingård i Luberon og en kendt restaurant i Châteauneuf-du-Pape, La Mère Germaine.
På vingården produceres følgende vine: En Côtes du Rhône, en Côtes du Rhone Villages og indtil fornylig kun to Châteauneuf-du-Pape, en rød og en hvid. Siden 2012 laves nu også en supercuvée, "La Bessade" på 100% Grenache, som lagres 15 måneder på demi-muids (egetræsfade på ca 600 l). Domænets almindelige Chateauneuf-du-Pape hedder "Vieilles Vignes" og kommer fra vinstokke med en alder på 80-100 år og laves på 60% Grenache, 10% Syrah, 10% Mourvedre, 10% Cinsault og 10% Counoise. Vinen lagres først på cementtanke, derefter 12-18 måneder på store egetræsfade og efter aftapningen igen ca. 6 måneder på flaske før den sættes til salg. "Châteauneuf-du-Pape Rouge Vieilles Vignes" er en stor vin i den traditionelle stil som ifølge producenten kræver 4-5 års yderligere lagring før den viser sin fulde kompleksitet.
Tilbage til indhold