Dom. Les Hautes Cances - Bergmanns vinside

Bergmanns Vinside
Gå til indhold

Dom. Les Hautes Cances

Frankrig > Rhône > Sydlige Rhône > Cairanne > Dyrkere i Cairanne
Domaine Les Hautes Cances har skiftet ejere. Ægteparret Achiary-Astart  besluttede i 2019 at sælge deres vingård til Domaine Pierre Amadieu i Gigondas. Salget sker fordi ingen af ægteparrets børn ønskede at overtage driften af vingården. I følge hjemmesiden hos Pierre Amadieu vil første årgang med de nye ejere være 2019, og der varsles flere ændringer, bl.a. vil man arbejde på at vinene i fremtiden vil være økologiske. Men det er stadig det gamle team, der skal stå for driften, og de tidligere ejere Anne-Marie og Jean-Marie Astart vil være med som konsulenter.
I 2004 byggede man helt nye, halvvejs underjordiske kældre, hvor hele vinfremstillingen foregår ved hjælp at tyngdekraften, druerne kommer ind for oven og sendes ned i de forskellige tanke, hvor de får en kort gæring på max. 2 uger hvor marc'en holdes nede i den gærende saft for at bevare frugt. Dette gør at man undgår at pumpe vinen rundt. Derefter lagres vinene i ca. 1 år på 2-4 år gamle barriques.
Domaine Les Hautes Cances vil fremover kun lave 4 vine: En rød Côtes-du-Rhône fra forskellige marker i de omkringliggende byer (derfor kun Côtes-du-Rhône), men vinificeret på samme måde som husets Cairanne. Der laves 2 AOP Cairanne, en hvid og en rød. Den røde laves på 60% Grenache, 25% Syrah, 10% Mourvèdre, 5% Cinsault. Denne vin træder i stedet for de tidligere ejeres Tradition og Vieilles Vignes. Til gengæld bibeholdes husets topvin Cuvée Col du Debat. Den laves på Grenache, Syrah (den originale lille Syrah-drue fra det nordlige Rhône kaldet "Serine"), Carignan og Counoise og kommer fra en højtliggende (250m) nordvendt vinmark, hvor den relative kølighed sikrer en længere modningsperiode. Udbyttet er meget lille, kun 15-20 hl/ha. En utrolig flot vin, der da også fuldt fortjent har fået "Coup de Coeur" i Guide Hachette. Vinene fra Les Hautes Cances forhandles så vidt vides endnu ikke i Danmark.


Pierre Amadieus præsentation af deres "nye" vingård i Cairanne
Tilbage til indhold